Pokrenuta peticija za vraćanje dečijeg programa na TV

Roditeljski portal Bebac pokrenuo je peticiju "Vratite dečiji program na televiziju".
Pokrenuta peticija za vraćanje dečijeg programa na TV
Foto: Pixabay
To su učinili nakon odluke Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da iz Pravilnika za dodelu nacionalne frekvencije izostavi smernicu prema kojoj je bilo važno da televizija ima više od 20 odsto kvalitetnog programa.
 
Kako se navodi u saopštenju portala, ta odluka predstavlja ozbiljan korak unazad, jer sada "mališani na nacionalnim frekvencijama", neće moći da gledaju dečije emisije, dokumentarce i crtaće.
"Roditelji ovo neće trpeti. Donosioci odluka više se i ne pretvaraju da im je stalo do dece. Način na koji će se dodeliti javna frekvencija samo je nastavak nemara za javna dobra koja možemo videti svakog dana u našoj zemlji. Sada je to već manir na koji izleda treba da navikenemo. To je nova normalnost koju izgleda roditelji treba i moraju da prihvate", naveo je portal Bebac.
Dodao je da nedostatak jasnih smernica i obaveza za emitere, kao i nedostatak adekvatnih mehanizama kontrole i sankcija za nepoštovanje tih smernica, doprinose sadašnjem stanju u kojem je "kvalitet medijskog sadržaja ugrožen".
 
Peticiju "Vratite dečiji program na televiziju" je moguće potpisati putem OVOG linka.

Teme

BEBAC
  • BUCA

    17.05.2024 19:49
    Ana koju televiziju?
    Niste napisali na kojoj televiziji da bude dečiji program ma da ima puno dečijih kanala ali nema obrazovnog programa?! Pa zar nije krenula peticija da se ukine RTS i RTV jer dva puta plaćamo njima uslugu i preko EPS i preko kablovske!!! Gde u svetu dva puta plaćaš istu uslugu? Moje pitanje je a ako Bog da da ovi pomenuti nestanu, na kojoj TV treba da bude dečiji zabavno-obrazovni program!
  • Sabahudin

    17.05.2024 13:17
    Omerović
    TV Pink ima najbolji dečiji program pogotovo vikendom...
  • tomy

    17.05.2024 13:12
    Kalimero...
    "Pa to je nepravda,pa stvarno"..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija